20 Ağustos 2011 Cumartesi

Altında yeni rekor kırıldı

Uluslararası piyasalarda spot altının ons fiyatı Bugün Altın fiyatları, çeyrek altın ne kadar, yarım altın ne kadar, tam altın fiyatları ne kadar 24 ayar külçe altının gram fiyatı kaç liraya ulaştı Serbest piyasada bu sabah itibarıyla 1,763 TL"den alınan dolar 1,764 TL"den satılırken, 2,551 TL"den alınan euronun satış fiyatı ise 2,552 TL olarak gerçekleşiyor. Euro-dolar paritesi1,440 seviyesinde.

Küresel ekonomik büyümenin yavaşlayacağı endişelerinin arttığı uluslararası piyasalarda GMT'ye göre 07.45'de spot altının ons fiyatı 1.867,95 dolara ulaştı.


Altın bütün rekorları alt üst etti. İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram fiyatı kapanışta 106,20 liraya yükselerek rekor kırdı.19.08.2011 Cuma Gün içinde 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 108,15 liraya, Cumhuriyet Altınının satış fiyatı da 730 liraya kadar ulaşan fiyatlardan alıcı buldu. Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı da 1.878,85 liraya kadar yükselerek tüm zamanların rekorunu yeniledi.

24 ayar külçe altında bundan önceki Kapalıçarşı rekoru 104,40 lira ile dün kırılmıştı.


İstanbul Altın Borsası piyasalarında gerçekleşen işlemler ve kıymetli madenlerin ithalatına ilişkin verileri aşağıdaki bağlantıları kullanarak görebilirsiniz. Ayrıca İstanbul Altın Borsası Kıymetli Madenler Piyasası işlemlerinde istenilen iki tarih aralığına ait günlük bazdaki verileri almak için linkte formu kullanabilirsiniz.

Altın, dünyada binlerce yıldır değeri sıfırlanmayan çok az sayıda varlıktan biri...
Değeri, para birimlerinde olduğu gibi, ülkelerin tahvil ödemelerini yapıp yapamamasına ya da ekonominin canlılığına bağlı değil.
Yani altın, kriz ve endişe ortamında yatırımcıların sığındığı güvenli bir liman.
Amerika Birleşik Devletleri´nin kredi notunun tarihinde ilk kez aşağıya çekilmesi ve Avrupa´daki borç krizinin büyük ekonomilere sıçraması endişesi piyasalarda gerginliğe yol açtı. Durum böyle olunca yatırımcılar altına yüklendi.
Aslında altın fiyatları, bir süredir yükselişte, ancak bu yükseliş, son haftalarda hız kazandı.
Rekor üstüne rekor kıran altının ons fiyatı, bin 700 doları çoktan geçti. Altın fiyatlarındaki artış, tüketiciye doğrudan yansıyor

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder