12 Ağustos 2011 Cuma

Altın fonları hisse fiyatları üzerinde olumsuz

Destekli altın-döviz yatırım fonları (BYF) altın hisse yetersiz performans katkıda bulunan, Gold Fields CEO'su Nick Holland dün bir medya brifingi dedi.

Gold Fields 'hisse senedi fiyatı, yükselen külçe fiyatlara rağmen kötü performansı hakkında Aliyev, o sektörü genellikle ürettiği metal göre zayıf bir performans dönmüştü söyledi. "Ben her gün kendime soruyorum soru sinir bozucu, diğer üst düzey altın CEO'lar konuşmak, herkesin kendilerini aynı soruları soruyor."

Şimdiye kadar bu yıl, Altın Alanlar, geçen yıl sona erdi göre% 4 daha düşüktür. AngloGold Ashanti Barrick,% 6 daha fazla aşağı iken, yaklaşık% 2 oranında daha düşüktür. Altın fiyatı aynı dönemine göre% 25'tir.

Önemli istisnalar vardır. Harmony spekülasyon çekici Papua Yeni Gine'de altın ve bakır proje bir devralma hedef yapabilir Mart ayında hisse etrafında dönen,% 24 daha fazladır.

"Herkes kendilerini aynı soruyu soruyor ve ben, biz yaratılmış bu ETF canavara bakmak için olduğunu varsayalım," Sayın Hollanda söyledi. "Harika bu ETF, içine gitmiş bulunuyor yatırım doları 100bn var edilmiş bulunuyor, ama ben biz altın fiyat değil o yatırımın ne kadar payımız içine gitti sahip olabilir kendimize sormak için varsayalım. Bu bilmek imkansız bulunuyor" dedi.

Altın anlamına yatırımcılar üretmek için ceplerini Yükselen maliyetleri ile daha yüksek bir altın fiyat akışının yararlarını gördükten değildi, dedi.

Altın ETFs fiziksel altın için bir proxy ve yatırımcılar onları fiziksel mülkiyeti almadan metal poz verecek.

BYF Yatırımcılar altın saf maruz ve hisse senedi piyasalarında kaprisleri maruz değildir.

Bir endüstri oyuncu BYF olmamalıdır yapı projeleri sermaye yıkılmış ve herhangi bir döner sermaye teslim yoktu altın firmaları kendilerini suçlama saptırmak için yararlı bir günah keçisi olabilir, ancak, dedi. Altın madenciliği firmalarının şüpheci yatırımcılar geri kazanmak ve doğru döner sermaye göstermek için kendi iş modelini değiştirmek zorunda sanayi bölgelerinde bir gerçekleşme var.

AngloGold CEO'su Mark Cutifani AngolGold şimdi "rakiplerimizin ve temelde bazı yatırımcıların şu anda sektörü ile hayal kırıklığı zorluklar bir çok farklı şirket için yeni yatırım karakterini konuşmak için görülen" sonuçlar elde söyledi. Geçen hafta, madenci sonuçları tanıtım toplantısında konuşan oldu.

"2008 yılında bizim işletim faaliyetleri doları 590m nakit akışı yaptı. Bu çeyrekte en sonuçlarına dayanarak, bir yıllık temelinde kuzey doları 2,5 milyar.. Bizim için önemli bulunuyor bu. Sadece bu sonuçları altın fiyat tarafından tahrik edilmiş sahip ve değil hedge kitabın bir azalma, onlar işletmeciliğine köklü iyileştirmeler tahrik oldum. "

Dolar cinsinden AngloGold altın fiyatı% 38 artışla karşı, temettü avansı% 44 bir önceki yıla göre yıllık artış yayınlanmıştır. Gold Fields 'temettü% 43 yükseldi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder