3 Ağustos 2011 Çarşamba

Altin fiyatlari ne zamana kadar yukselir



Altın fiyatının balon olduğu düşünülse de, rekor seviyede olmasına rağmen yükselişi destekleyen birçok neden var. Zira, küresel toparlanmada sıkıntı var, momentumunu kaybediyor.

Doların zayıflaması, enflasyondan korunma ve hatta deflasyondan dahi korunmak için tercih yatırım enstrümanı. Altın piyasasında kazan kazan avantajı devam ediyor.



Altında yükseliş süper düşük faiz oranları ortamını ve küresel finansal sistemin stresini gösteriyor. FED faiz oranlarını yükseltinceye değin altın fiyatı yükselmeye devam edecek.

Önceki gün ABD borç tavanı uzlaşması ile 1608.0’e kadar gerileyen altın fiyatı, ABD/Avrupa/ve Çin’den gelen olumsuz imalat sanayi endeksleri ile dolar yanısıra Sterlin-Kanada doları ve Euro bazında yeni zirve yaptı.

Dün seans sonrası Globex’de 1659 dolara kadar yükseldi. Uzun vadede önü açık , yıl sonuna kadar 1800-2000 dolar artık abartılı değil.

Daha önce belittiğim gibi düzeltmeler çok sığ ve çabuk oluyor. Kısa dönem göstergeler aşırı pahalı bölgede satış baskısını artırıyor. 1600 dolar cıvarına tekrar gerileme stop loss kullanarak satın alma fırsatı olacaktır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder