15 Ağustos 2011 Pazartesi

Altın hisse senedi piyasaları kurtarabilir olarak kayıplar uzatır

Altın fiyatları, endüstriyel emtia, değerli metal uzak yatırım yönlendirme, geçen hafta başında acı bir bozguna kurtarmak için devam eden gibi, hisse senedi piyasaları ve devresel varlıklar olarak Pazartesi günü üçüncü oturumu için geriledi.

Altın Perşembe günü 1,813.79 dolarlık rekor bir ons vurdu ve Avrupa hisse senedi piyasalarında euro bölgesi borç seviyeleri kaygıları tarafından vurulan iki yılın en düşük düştü Nisan 2009'dan bu yana en büyük haftalık kazancı yayınlanmıştır. Yatırımcılar risk bir sığınak olarak altın akın etti.

Ancak, daha yüksek risk olarak görülen varlıklar için iştahındaki bir ters, değerli metal geri çekilmeye yol açmıştır. Spot altın GMT 1147 $ 1,736.15 bir ons olarak yüzde 0,6 oranında düşüş oldu.

"Finansal piyasalar gibi sakin, (konsolidasyon) altın olasılığı daha fazla," Commerzbank analistlerinden Daniel Briesemann söyledi.

"Biraz daha fazla veri noktaları Bu hafta daha sonra Amerika Birleşik Devletleri vardır ... ki hayal kırıklığına uğratır, bu verileri nasıl içeri beklemek ve görmek için, bu, altın fiyatlarının tekrar yukarı gider neden bir nedeni olabilir" ekledi. "(Ve), euro bölgesi borç krizi çok üzerindedir."

Avrupa hisse senetleri önemli hisse senedi endeksleri aşırı satım olduktan sonra ekonomik veriler ve teknik satın alma yararlanan, Pazartesi günü Cuma günü kazançlar genişletti. Onların yükselişi, İtalyanca ve İspanyolca borç varsayılan karşı sigortalanması maliyeti bastırmak yardımcı oldu.

Petrol ve adi metaller, aynı zamanda bir ekonomik yavaşlama hammadde talebi zarar korkuları yatıştırmaya yardımcı olur, Cuma günü güçlü perakende satış rakamları yayınlanmıştır Amerika Birleşik Devletleri, Japonya ve gelen olumlu veriler tarafından desteklenen sakinleştirdi.

Bununla birlikte, euro bölgesi ve Asya'da yükselen enflasyon beklentisi borç üzerinde endişeler devam ederken endişeleri, ABD kurtarma Cuma günü zayıf tüketici güveni numaraları sonra işaretleme olduğunu kalır.

"İlgili belirsizlik, finansal piyasalarda büyüme görünümünü veya devam eden borç krizi olsun, biz altın stand-pozlama inandıkları algılanan güvenli sığınak mal varlıkları, bir yarar kalması bekleniyor", Morgan Stanley dedi Bir not.

Ağustos teslimi için ABD altın vadeli GCv1 $ 1,738.90 az 3,70 $ bir ons.

BELİRSİZLİK FAYDALARI ALTIN

Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, Pazar günü, kırılgan bir ekonomik toparlanma ile birleşince Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da ekonomik liderlik piyasa güveninin kaybı, piyasaların yeni bir tehlike bölgesine itti var dedi.

O para birimlerinin rolü hakkında belirsizlik Avustralya doları doğru, İsviçre Frangı ve altın finansal piyasalarda sürüş söyledi.

Reuters ABD Commodity Futures Trading Komisyonu verilere dayanan hesaplamalar büyük spekülatörlerin büyük bir altın ralli yoğun satış ve en net uzun pozisyonlar kesme, 9 Ağustos haftasında 21 milyar dolarlık devasa bir ABD emtia piyasalarında yükseliş eğilimi bahis indirdi gösterdi Bir yıl içinde.

Bu arada, dünyanın en büyük altın destekli döviz ticareti fonu SPDR Gold Trust, holdingler, geçen hafta Pazartesi ve Cuma günleri arasında yaklaşık 50 ton azalarak.

Altın piyasası, yılın ikinci çeyreğinde, hedge fonları ve kurumsal yatırımcılar tarafından yatırım holdinglerin değişiklik gösterecektir Pazartesi günü ABD verileri bekliyor. Tüm gözler John Paulson, SPDR Gold Trust büyük tutucu olacaktır.

Diğer değerli metaller arasında, gümüş 39,06 $ bir ons at kadar yüzde 0,2 oldu. Veri, dünyanın en büyük gümüş sırtlı ETF holdinglerin gösterdi iShares Gümüş Güven, Cuma günü 9705,90 ton yüzde 0,7 düştü.

Spot paladyum yüzde 1,5 kadar 754 $ bir ons Bu arada yerinde platin, $ 1,789.49 bir ons aşağı yüzde 0,3 oldu.

Platin fiyatları geçen hafta 2-1/2 yıl içinde ilk kez bir indirim geçen hafta işlem gören altın üzerinde arttı. Bununla birlikte, altın fiyatlarında herhangi bir taze miting bir kez daha prim sarı metal koyabilirsiniz. (Rujun Shen ek raporlama; Jane Baird tarafından düzenleme)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder