25 Ekim 2013 Cuma

Piyasaların kapanış gününde altın fiyatları geri çekildi

 Piyasaların kapanış gününde altın fiyatlarını ele aldığımızda, dün akşam saatlerinde 1352 direnç denemesinin başarısız olması sonucu tekrardan 1330 desteğine geri çekildiğini görmekteyiz. Bu ay 16 gün hükümetin kapalı kalması sonucu, ekonomiye verdiği zarar nedeniyle Fed’in de tahvil alımlarında bu ay azaltıma gitmeyeceği beklentisi piyasalarda yayılmaya başladı. Bu nedenle haftaya yapılacak FED toplantısında, Fed’in bu toplantıda azaltım yapıp yapmayacağından öte, bu 16 günlük nasıl değerlendireceği daha önemli olacaktır.

2 haftadır yükselişlerini devam ettiren Altın, Fed’in piyasaya tahvil alımları karşısında nakit sağlaması nedeniyle 2008’den bu yana Altın fiyatları yüzde 70 artarken, yatırımcısına ilk kez bu yıl zarara uğratırken, aynı zamanda güven kaybı da yaşadı.


Yaptığı yükselişler sonrası zirve seviyelerde dolaşan S&P dün manidar bir kapanış yaparken, 10 yıllık tahvil faizlerinin de 2,50 seviyelerinde olduğunu görüyoruz. ABD futureları artıda günü seyrederken, 1 ve 3 aylık GOFO oranlarının ekside olduğunu görmekteyiz.

Tekniksel olarak ele aldığımız kotasyonda ise dün de bahsettiğimiz ‘Bearish harami’ formasyonuna dikkat çekerek olası formasyon gerçekleşmesi sonucu fiyatlarda geri çekilmeler olabileceğini belirtmiştik. Formasyonun dün akşam saatlerinden itibaren oluştuğunu ve devamında fiyatların 1336 seviyesine kadar geri çekildiğini görmüştük. Ancak günlük periyotta ‘Bearish Harami’ bitmiş değil bu nedenle olası bir formasyon gerçekleşmesinde fiyatlarda bir kısım geri çekilmeler gözlemleyebiliriz. Yatırımcılarımızın bu aşamada olası yukarı yönlü tepkimelerde takip etmeleri gereken direnç seviyeleri; 1342/ 1348/ 1352, destek seviyeleri ise 1333/1330/1324 seviyeleridir. Bugün açıklanacak olan ABD Dayanıklı Tüketim Malları Siparişleri, Dayanıklı Tüketim, Malları Siparişleri Nakliye Harici, Reuters / Michigan Tüketici Güven Endeksi ve Toptan Satış Stokları verileri yakından takip edilmelidir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder