27 Ekim 2013 Pazar

Dolar euro karşısında 2 yılın dibinde

Dolar, ABD'de tüketici güveninin beklenenden fazla düşmesiyle ekonominin çalkantılı bir dönem geçirdiği ve Fed'in teşvikleri azaltmayı erteleyeceği iddialarını artırması sonrasında euro karşısında iki yıla yakın bir sürenin en düşük seviyelerinden işlem görüyor.

Dolar yen karşısında, ulaşım dayanıklı tüketim malı siparişlerinde görülen beklenmedik gerileme ile üst üste ikinci haftalık düşüşe hazırlanıyor. Bloomberg anketien göre Fed'in önümüzdeki hafta yapacağı toplantıda tahvil alımlarının hızını koruması ve azaltmayı Mart ayına kadar ertelemesi bekleniyor. İsveç kronu ise tüketici güveninin bu ay yükselmesi ile güçlendi. Yeni Zelanda doları, ülkenin merkez bankasının borçlanma maliyetlerini yükseltme konusunda tereddüt etmesinin ardından zayıfladı.

Faros Trading LLC yönetivisi Brad Bechtel, dolar marjının oldukça zayıf seviyelerde kalmaya devam edeceği yorumunu yaptı.

Dolar, euro karşısında 1.3832 düzeyinden Kasım 2011'den bu yana en düşüğünü kaydetmesinin ardından büyük bir değişiklik göstermeyerek New York saati ile 10:01'de 1.3792 dolar oldu. ABD doları, yen karşısında 96.94'ten 9 Ekim'den bu yana en düşüğünü test etmesi sonrasında 97.35 yenden işlem gördü. Dolar, bu hafta euro karşısında yüzde 0.8, yen karşısında da yüzde 0.4 değer kaybetti. Euro yen karşısında büyük bir değişiklik yaşamayarak 134.26 yen seviyesinden işlem görürken, bu hafta toplamda yüzde 0.3 güçlendi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder