5 Aralık 2010 Pazar

Altın fiyatlarını Çin korkusu sardı

Çin, Avrupa`da yaşanan borç krizinin ülkelerin zenginliklerini koruma baskısı yarattığı bir dönemde, altın ithalatını beş katına çıkardı.

Çin, Avrupa`da yaşanan borç krizinin ülkelerin zenginliklerini koruma baskısı yarattığı bir dönemde, altın ithalatını beş katına çıkardı. Kasım ayında rekor kırdıktan sonra gerileyen altın fiyatlarının, Çin`in bu hamlesiyle yeniden yükselebileceği belirtiliyor.

Şanghay Altın Borsası`ndan yapılan açıklamada, artan enflasyon korkularının altına olan yatırım talebini artırdığına dikkat çekildi.

UBS`in Londra`daki analistlerinden Edel Tully, `Çin`in altın ithalatını arttıracağına yönelik haberler, piyasalarda altının çekiciliğini arttırdı` dedi.

Altının hemen teslim fiyatı ise dün sabahki işlemlerde yüzde 0.5`lik bir artışla 1.391 dolara yükseldi. Altının vadeli işlemlerde fiyatı 9 kasımda 1424 doları görerek rekor kırmıştı. Öte yandan, kaynaklar Çin`in önümüzdeki beş yıl içinde stratejik anlamda önem taşıyan sektörlere toplamda 1.5 trilyon dolarlık yatırım yapmayı planladığını belirtti.

Bu arada, Çin`in, 2011 yılında para politikasını sıkılaştıracağı belirtildi. Komünist Parti`nin üst organı Politbüro, gelecek yıl hafif gevşek para politikasından ihtiyatlı para politikasına geçilmesine karar verdi. Böylece, krediler ve diğer harcamalar kontrol altına alınmaya çalışılacak

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder